Musik: Strange path

Leeroy Stagger är produktiv som få, Strange path följer knappa halvåret på Me and the mountain men kanadensaren visar inga tendenser till slentrian. Istället är albumet som en vidöppen famn, familjär och välkomnande där artisten kokar ner de konstnärliga kärnvärdena i luftiga americana med bred spännvidd över traditionerna.

Leeroy Stagger är produktiv som få, Strange path följer knappa halvåret på Me and the mountain men kanadensaren visar inga tendenser till slentrian. Istället är albumet som en vidöppen famn, familjär och välkomnande där artisten kokar ner de konstnärliga kärnvärdena i luftig americana med bred spännvidd över traditionerna.

I tilltal inte helt olik samtidingen David Ramirez är Stagger en poetisk och stridbar artist som vill tala till rebellen lika mycket som det kärlekstörstande hjärtat. Med lätthet kanaliserar han här namnkunniga föregångare utan att göra avkall på sitt eget uttryck.

Ut kommer skarpt formulerade och högst beständiga sånger, inte sällan friskt humoristiska i den påtagliga svärtan och med en framtidstro som övertrumfar allvaret.

Mark Andersson

Leeroy Stagger – Strange path (True North Records/Rootsy)