Musik: This (is what I wanted to tell you)

Rastlös och ovillig att måla in sig i ett hörn styr Kurt Wagner på This (is what I wanted to tell you) Lambchop ytterligare en bit ut i de elektroniska farvattnen. Det är en rimlig utveckling från 2016 års Flotus, och ett mer fullständigt kliv mot den meditativa soul som flirtades med på föregångaren.

Rastlös och ovillig att måla in sig i ett hörn styr Kurt Wagner på This (is what I wanted to tell you) Lambchop ytterligare en bit ut i de elektroniska farvattnen. Det är en rimlig utveckling från 2016 års Flotus, och ett mer fullständigt kliv mot den meditativa soul som flirtades med på föregångaren.

Sångerna här är flyktiga, inte lika omedelbart greppbara som sist. Men det mindre inställsamma formspråket kompenseras väl av Wagners graciösa melodier och frejdiga impulser som gör det spartanska ramverket än mer levande och öppet för nyansrika upptäckter. 

This är en samling små noveller om det lilla och stora livet, som mänskliga och närvarande såväl bekymrar som tröstar. Stundtals är det bland det finaste en kan höra vårvintern 2019.

Mark Andersson

Lambchop – This (is what I wanted to tell you) (City Slang/Playground)

Lämna ett svar